• Nederlands

Sensorisch onderzoek

Leer hoe je het beste sensorische testen kan uitvoeren.

Smaak is een belangrijke eigenschap van voedingsmiddelen. Om te bepalen wat de smaak van verschillende producten is, wordt er sensorisch onderzoek uitgevoerd. Bij sensorisch onderzoek wordt er door middel van zien, proeven, ruiken, horen en voelen verschillende eigenschappen van een product in kaart gebracht. De steeds hoger wordende eisen van de consument vraagt een optimale kwaliteit van de producten om aan deze verwachtingen te kunnen voldoen. Door het inzetten van een getraind onafhankelijk (intern) testpanel, ben je in staat het kwaliteitsniveau van jouw producten hoog te houden. Om de consument te verleiden jouw producten te blijven kopen is het  belangrijk deze sensorische onderzoeken uit te voeren. Tevens kan je middels sensorische onderzoeken een constante kwaliteit van jouw eindproduct waarborgen. Tijdens het volgen van deze training leer je welke mogelijkheden er bestaan voor het uitvoeren van sensorische onderzoeken, hoe je een sensorisch onderzoek uitvoert en hoe je de resultaten verwerkt.

Inhoud

  • Doel van een sensorisch onderzoek
  • Verschillende sensorische onderzoeken
  • Sensorisch onderzoek in relatie tot kwaliteit
  • Testpanels en training hiervan
  • Interpretatie van resultaten
  • Praktijkopdracht sensorisch onderzoek

Voor wie?

De training is bedoeld voor medewerkers en managers van een kwaliteitsafdeling, leidinggevenden in de levensmiddelensector en productontwikkelaars.

Schrijf u in
Bekijk alle trainingen
Sensorisch onderzoek boxarrow-up

Data

18 mei 2020, 15 november 2020

Trainingsduur

1 dag

Prijs (excl. BTW)

€ 425

Praktisch

Deze training is inclusief cursusmap.

 

Intake

Vooraf aan de incompany training bespreken we met je de gewenste locatie, datum en tijd. Eventueel in de avonduren of in het weekend. Indien er grote groepen medewerkers getraind moeten worden, is het ook mogelijk dezelfde training enkele keren te herhalen voor de verschillende groepen.

Schrijf je in

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2020 Normec Foodcare Privacy
nl
Offerte aanvragen
BK Opleidingen & Trainingen gaat verder als Normec Training & Education

BK Opleidingen & Trainingen heet vanaf 1 augustus Normec Training & Education. Met de naamswijziging is nog duidelijker dat wij onderdeel zijn van Normec Foodcare. Hierdoor treedt Normec Foodcare als één krachtig merk naar buiten toe.

Normec Training & Education verzorgt praktijkgerichte trainingen over kwaliteitszorg en voedselveiligheid in de levensmiddelenindustrie. We richten de trainingen in op uw specifieke bedrijfssituatie en de dagelijkse praktijk van uw medewerkers. Daarnaast bieden we open inschrijving trainingen; deze vindt u in de trainingsagenda.

Sluiten