• Nederlands

PCQI

Exporteer je voeding naar de VS? Volg dan de PCQI training.

Alle bedrijven die voeding naar de Verenigde Staten exporteren zijn verplicht te voldoen aan de eisen van de FDA, vastgelegd in de FSMA verordening. Het bedrijf dient onder andere een gecertificeerde Preventive Controls Qualified Individual (PCQI) for Human Food aangesteld te hebben. De Food Safety Modernization Act (FSMA) heeft een vastgelegd programma van 2,5 dag waarin je tot PCQI opgeleid wordt.

De FSMA-wetgeving is erop gericht om de Amerikaanse volksgezondheid beter te beschermen. Door eisen te stellen aan het voedselveiligheidssysteem wil de Verenigde Staten het aantal voedselincidenten terugdringen. De PCQI is er om het voedselveiligheidssysteem en de wetgeving continu te controleren.

Met deze training voldoe je aan de eisen die de FDA stelt aan een PCQI en kan je een eventuele audit met vertrouwen tegemoet zien. Na het volgen van deze cursus ontvang je een PCQI certificaat (inbegrepen bij de prijs). Het certificaat behaal je door de volledige cursus aanwezig te zijn.

De training is inclusief lesmateriaal en lunch. Er zijn mogelijkheden voor ontbijt, diner en overnachting; deze zijn niet inbegrepen. Vanaf vier personen is er een incompany mogelijkheid voor deze training. Bij interesse naar een incompany training kan je contact met ons opnemen.

Deze training wordt zowel in het Nederlands als in het Engels gegeven.

Inhoud

Het programma van deze training is vastgesteld door de FDA. Onze trainers zijn getraind door de FSPCA, welke FDA-erkend is. Zij dragen de titel Lead Instructor voor de training FSPCA Preventive Controls for Human Food.

Onderwerpen die onder andere behandeld worden tijdens de training zijn:

  • Voedselveiligheidsprocessen
  • HACCP versus HARPC (Hazard Analysis & Risk Based Preventive Controls)
  • Biologische voedselveiligheidsgevaren
  • Voorbereidende stappen in het ontwikkelen van een voedselveiligheidsplan
  • Allergenen preventieve controles

Voor wie?

De training is opgezet voor een ieder die wilt voldoen aan de eisen die de FDA stelt aan een PCQI. Het bedrijf dient volgens de FSMA één of meerdere PCQI’s aan te stellen die beschikken over de door de FDA geëiste kennis. Door deze training te volgen doe je deze kennis op en voldoe je aan de eisen die de FDA stelt aan een PCQI.

Het is verstandig om de training te laten volgen door een leidinggevende in jouw organisatie of een persoon met gevorderde kennis of ervaring op kwaliteitsgebied.

Let op: voor seafood en vruchtensapverwerkende bedrijven gelden aparte regels. Graag adviseren we je hierover.

Schrijf u in
Bekijk alle trainingen
PCQI boxarrow-up

Data

1 april 2020, 9 september 2020, 24 november 2020

Locatie

Doorn

Trainingsduur

2,5 dag

Prijs (excl. BTW)

€ 1395

Highlights

  • Programma van 2,5 dag
  • Voldoen aan eisen FDA

Praktisch

Deze training is inclusief cursusmap en lunch.

Schrijf je in

Vul de gegevens in en schrijf je direct in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2020 Normec Foodcare Privacy
nl
Offerte aanvragen
BK Opleidingen & Trainingen gaat verder als Normec Training & Education

BK Opleidingen & Trainingen heet vanaf 1 augustus Normec Training & Education. Met de naamswijziging is nog duidelijker dat wij onderdeel zijn van Normec Foodcare. Hierdoor treedt Normec Foodcare als één krachtig merk naar buiten toe.

Normec Training & Education verzorgt praktijkgerichte trainingen over kwaliteitszorg en voedselveiligheid in de levensmiddelenindustrie. We richten de trainingen in op uw specifieke bedrijfssituatie en de dagelijkse praktijk van uw medewerkers. Daarnaast bieden we open inschrijving trainingen; deze vindt u in de trainingsagenda.

Sluiten