• Nederlands

Gevarenbeheersing STEC

STEC, Shigatoxineproducerende e. coli, behoort tot de groep gevaarlijke pathogene micro-organismen en is bekend geworden na de EHEC uitbraak in 2011. De bron van de besmetting waren besmette fenegriekzaden uit Egypte die in Hamburg waren ontkiemd tot kiemgroenten.

Tijdens deze training wordt gekeken hoe bedrijven het risico van STEC kunnen meenemen in hun HACCP- analyse en/of HACCP-plan. In de training gaan we dieper in op STEC, de STX genen en de beheersing van STEC in laag en hoog risicoprofiel levensmiddelen. Tot slot bespreken we een plan van aanpak, mocht bij jouw bedrijf STEC worden aangetoond.

Inhoud

  • Indeling E-coli
  • Eigenschappen en groeiomstandigheden
  • Besmettingsroutes in productie
  • Interventie aanwezigheid STEC in levensmiddelen (gebruik beslisbomen)
  • STEC detectiemethode en pathogeniteit
  • Wetgeving
  • Actie ondernemen bij aantreffen

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor kwaliteitsmanagers en microbiologen die (mede)verantwoordelijk zijn voor het beheersen van het risico van microbiologische gevaren in een voedselproducerend bedrijf.

Schrijf u in
Bekijk alle trainingen
Gevarenbeheersing STEC boxarrow-up
Deze training wordt alleen als incompany training aangeboden.

Trainingsduur

1 dagdeel

Prijs (excl. BTW)

Op aanvraag

Praktisch

Deze training is inclusief cursusmap.

Intake

Vooraf aan de incompany training bespreken we met je  de gewenste locatie, datum en tijd. Eventueel in de avonduren of in het weekend. Indien er grote groepen medewerkers getraind moeten worden, is het ook mogelijk dezelfde training enkele keren te herhalen voor de verschillende groepen.

Schrijf je in

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2020 Normec Foodcare Privacy
nl
Offerte aanvragen
BK Opleidingen & Trainingen gaat verder als Normec Training & Education

BK Opleidingen & Trainingen heet vanaf 1 augustus Normec Training & Education. Met de naamswijziging is nog duidelijker dat wij onderdeel zijn van Normec Foodcare. Hierdoor treedt Normec Foodcare als één krachtig merk naar buiten toe.

Normec Training & Education verzorgt praktijkgerichte trainingen over kwaliteitszorg en voedselveiligheid in de levensmiddelenindustrie. We richten de trainingen in op uw specifieke bedrijfssituatie en de dagelijkse praktijk van uw medewerkers. Daarnaast bieden we open inschrijving trainingen; deze vindt u in de trainingsagenda.

Sluiten