• Nederlands

Etikettering voor gevorderden

Wanneer mag ik mijn product vetarm noemen? Moet ik vermelden dat het product is ingevroren en daarna ontdooid? Moet ik het percentage water meerekenen? Mogen de kruiden altijd als groep worden vermeld? Mag ik het ingrediënt fetablokjes noemen als ze uit Denemarken komen? Hoe weet ik wat de wettelijke benaming is?

Deze praktische training met veel voorbeelden en oefeningen gaat dieper in op Verordening (EU)     nr. 1169/2011 en de interpretatie ervan. Verder komt diverse aanverwante wetgeving aan bod komen,  zoals de claims verordening (EU) nr. 1924/2006, beschermde oorsprongsbenaming en specifieke benamingen. Na de training ben je in staat om de wetgeving toe te passen en heb je voldoende tools om advies uit te brengen op het gebied van etikettering aan o.a. marketing en verkoopafdelingen.

Inhoud

  • Verdieping Verordening (EU) nr. 1169/2011 Voedselinformatieverstrekking
  • Interpretatie wetgeving Verordening (EU) nr. 1169/2011
  • Claims verordening (EU) nr. 1924/2006
  • Beschermde en/ of wettelijke benamingen (o.a vlees, vis, zuivel)
  • Additieven, aroma’s, enzymen

Voor wie?

Medewerkers en managers die verantwoordelijk zijn voor het opstellen en controleren van etiketten en al op de hoogte zijn van de verplichte etiketteringseisen, zoals kwaliteitsmanagers, medewerkers specificatiebeheer. Men moet bekend zijn met de basis en toepassing van Verordening (EU) nr. 1169/2011. Deze training is een vervolg/verdieping op de basistraining Etikettering.

Schrijf u in
Bekijk alle trainingen
Etikettering voor gevorderden boxarrow-up

Data

3 april 2020, 28 oktober 2020

Locatie

Doorn

Trainingsduur

1 dag

Prijs (excl. BTW)

€ 425

Highlights

  • Verdieping Verordening (EU) nr. 1169/2011
  • Interpretatie wetgeving
  • Claims verordening (EU) nr. 1924/2006

Praktisch

Voor het volgen van de training dient een laptop mee te worden genomen . Deze training is inclusief cursusmap en lunch.

Insturen etiket

Heb je specifieke vragen over een etiket of wil je jouw etiket bespreken tijdens de training? Stuur deze dan uiterlijk een week vóór de training naar info@normeclabel.com (onder vermelding van ‘etiket training’). Dan kan de trainer jouw etiket tijdens de training behandelen.

Schrijf je in

Vul de gegevens in en schrijf je direct in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2020 Normec Foodcare Privacy
nl
Offerte aanvragen
BK Opleidingen & Trainingen gaat verder als Normec Training & Education

BK Opleidingen & Trainingen heet vanaf 1 augustus Normec Training & Education. Met de naamswijziging is nog duidelijker dat wij onderdeel zijn van Normec Foodcare. Hierdoor treedt Normec Foodcare als één krachtig merk naar buiten toe.

Normec Training & Education verzorgt praktijkgerichte trainingen over kwaliteitszorg en voedselveiligheid in de levensmiddelenindustrie. We richten de trainingen in op uw specifieke bedrijfssituatie en de dagelijkse praktijk van uw medewerkers. Daarnaast bieden we open inschrijving trainingen; deze vindt u in de trainingsagenda.

Sluiten