• Nederlands

Halal produceren

Leer omgaan met Halal in de productie

Heeft jouw bedrijf te maken met Halal producten? Bij het produceren van Halal producten moet je namelijk rekening houden met Islamitische spijswetten. Hetzelfde geldt voor het exporteren van Halal voeding naar islamitische landen, ook dan moet je rekening houden met Islamitische spijswetten. Islamitische spijswetten zijn regels met betrekking tot voedsel welke moslims wel of niet mogen eten. Bedrijven die Halal voeding produceren dienen gecertificeerd te zijn volgens deze spijswetten.

Jouw personeel

Zijn jouw medewerkers al op de hoogte van de Islamitische spijswetten? Dit is namelijk wel van belang. Je medewerkers zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van deze spijswetten in het productieproces. Hiernaast is het trainen van het personeel een vereiste vanuit verschillende normen. Controles hierop worden uitgevoerd door verschillende instanties, waaronder de Halal Voeding en Keuringsdienst (HFFIA), Halalcorrect, HIC en HQC.

De voordelen van E-learning

In de E-learning Halal produceren wordt de toepassing van de islamitische spijswetten op een praktische manier vertaald. Je leert bijvoorbeeld om te bepalen of iets wel of niet Halal is en wat aandachtspunten zijn binnen het productieproces. Een groot voordeel van online trainingen is dat jouw medewerkers de E-learning Halal produceren op ieder gewenst tijdstip kunnen volgen. Iedereen in zijn of haar eigen tempo. De training wordt afgesloten met een toets en de deelnemer ontvangt bij goed gevolg een certificaat.

Inhoud

  • Achtergrond van Halal
  • Wat is Halal?
  • Wat is rituele slachting?
  • Productgroepen in relatie tot Halal
  • Wetgeving en certificering
  • Aandachtspunten bij productie
  • Traceerbaarheid
  • Schoonmaak en hygiëne
  • Training

Voor wie?

De E-learning Halal produceren is opgezet voor alle medewerkers die te maken hebben met het Halal-productieproces of voor iedereen die meer kennis wilt opdoen met betrekking tot de islamitische spijswetten.

Bekijk alle E-learningen
Halal produceren boxarrow-up

Duur

max. 60 min.

Kosten

48 (incl. BTW)

Volg deze E-learning

© 2020 Normec Foodcare Privacy
nl
Offerte aanvragen
BK Opleidingen & Trainingen gaat verder als Normec Training & Education

BK Opleidingen & Trainingen heet vanaf 1 augustus Normec Training & Education. Met de naamswijziging is nog duidelijker dat wij onderdeel zijn van Normec Foodcare. Hierdoor treedt Normec Foodcare als één krachtig merk naar buiten toe.

Normec Training & Education verzorgt praktijkgerichte trainingen over kwaliteitszorg en voedselveiligheid in de levensmiddelenindustrie. We richten de trainingen in op uw specifieke bedrijfssituatie en de dagelijkse praktijk van uw medewerkers. Daarnaast bieden we open inschrijving trainingen; deze vindt u in de trainingsagenda.

Sluiten